Entrevista a la Nira Nasr Romero, guanyadora del primer premi Ramon Llull

“Vaig haver de reenfocar el meu TREC”

El passat divendres dia 3 de juny vam entrevistar a l’alumne de 2n de batxillerat Nira Nasr Romero, guanyadora del premi Ramon Llull i estudiant amb previsions d’estudiar un doble grau de matemàtiques i física i química.  

Com vas tenir la idea de fer-lo d’aquest tema?

M’agrada molt la física, les matemàtiques i la informàtica. Al principi vaig decidir de fer-ho de la màquina enigma i recrear-la. Però se m’estaven anant molt cap a la informàtica i vaig decidir enfocar la idea. Llavors vaig escollir el tema de criptografia, ja que amb aquest canvi em permetia enfocar-me a la part que m’agradava.

Quan vas trigar en fer el treball? Has invertit molt temps?

És un treball que requereix moltíssim temps. Comencem cap a finals de primer de batxillerat, moment en què ja hem d’escollir el tema. Jo vaig fer algunes coses a l’estiu, però casi tot a principis de segon.

Has cancel·lat plans perquè havies de fer el treball?

No, ja que tothom estava preparant el TREC.

T’ha agradat fer-lo?

M’ha agradat moltíssim, sobretot perquè m’he introduït a les matemàtiques de 1r i 2n de carrera, que són de nivell molt alt.

Creus que et mereixies la nota que et van posar al treball?

Sí, pel fet que és un treball molt difícil i m’he esforçat molt.

Creus que has escollit un bon professor? 

Sí, a més la meva professora, l’Anna Mañé, va fer la carrera de matemàtiques pures.

Com t’ha ajudat la teva tutora?

Haig de dir que vaig ser molt independent, però sí que és veritat que em va donar barra lliure. Ha sigut molt bona professora perquè sempre que ho he necessitat ha estat per mi.

Per què vas decidir presentar el teu treball al premi?

Quan vaig començar a fer el TREC, tenia pensat entregar-lo a la UPC, que són uns premis només centrats en matemàtiques. Que es diuen premis Poincaré. Però també ho vaig presentar a la Ramon Llull. 

Què vas sentir al guanyar aquest premi?

Al principi vaig sentir molta confusió, no m’ho esperava. Va ser molt gratificant.

Quina recompensa has obtingut al guanyar aquest premi?

Em van donar un ordinador, un diploma per l’Andreu Nin, un a la meva tutora, i un per a mi.

Redactors Juniors

, , ,
close