Els tres representants de l'Andreu Nin. (Font de la imatge: pròpia)

Alumnes de l’Andreu Nin concursen al “Pica Lletres”

103 views

La Naya Nadales, l’Àlex Pérez i l’Abril Antúnez, tots tres de 2n d’ESO, van aconseguir 2.700 punts i fer-se amb la tercera posició del rànquing

El passat dimarts 9 de febrer els alumnes de 2n d’ESO de l’Andreu Nin Naya Nadales, Àlex Pérez i Abril Antúnez van participar en una nova edició del concurs Pica Lletres, un concurs per a fomentar l’aprenentatge de la llengua catalana entre alumnes de secundària de tot Catalunya. 

El Pica Lletres compta amb quatre proves. A lletrejar!, és la primera fase i la més representativa del concurs i, com diu el nom, es basa en lletrejar paraules que van augmentant de la dificultat depenent el nivell, de l’1 al 3. 

A la segona prova, El barbarisme intrús, es presenten tres paraules a cada equip i una és el barbarisme. El concursant escollit haurà d’esbrinar quina és. Si ho fa bé, se sumen els punts; si no, rebota a l’altre equip. 

Ho has sentit?, és la tercera prova. Els dos equips escolten una cançó en català i quan acaba se’ls fa una pregunta sobre la lletra. Si l’encerta se sumen els punts i si no rebota a l’altre equip.

Per últim, La gran paraula. Cada equip tria un concursant, el qual serà l’encarregat de lletrejar el mot. Aquesta prova té una peculiaritat i ja que és l’última prova, arrisquem-nos! S’hauran d’apostar una quantitat de punts (mínim 100) i si lletreja la paraula bé, l’equip sumarà els punts apostats, però si s’equivoca, els restarà.  

Per a concursar, els alumnes van haver de desplaçar-se caminant acompanyats dels seus professors, Marta Casas i Oriol Maymó, des de l’Institut Andreu Nin fins a la seu de Ràdio El Vendrell. Allà els esperava en Víctor Merencio, que els va fer un petit tour per la ràdio i el plató de televisió. Va ser el presentador i representant dels alumnes. 

La Naya, l’Àlex i l’Abril van competir contra dos alumnes de l’Institut Laia l’Arquera, de Mataró. Els participants vendrellencs van trobar que “va ser una competició bastant entretinguda i divertida. Ho van fer genial!”. Hi va haver molta complicitat entre ells i, gràcies a això, van aconseguir 2.700 punts i es van posicionar tercers al Pica-Rànquing. Per celebrar-ho els professors els van convidar a un croissant i van fer un tomb pel poble per tornar a l’institut. 

Segons l’Abril, «la prova que ens va resultar més difícil de superar va ser La gran paraula. La Naya, l’encarregada de lletrejar-la, ho va fer molt bé, però no vam poder aconseguir els punts per un petit error. Es va oblidar de dir si l’accent de la e era obert o tancat! Però a banda d’això ha estat una experiència genial i molt interessant.»

Moltíssimes felicitats, nois! 

Redactor Junior

El més recent

Sobre la comunidad LGBT

En honor a nuestra querida comunidad hemos decidido hacer un artículo dando nuestra opinión i informar