Com afecten les mesures COVID a l'esport? (Font de la imatge: unsplash.com)

L’impacte de la Covid-19 en l’esport formatiu

71 views

Preguntem a diferents alumnes de 2n d’ESO com estan vivint la situació als seus clubs

La Covid-19 és el tema de l’any. Però, com afecta a les activitats extraescolars que fem els adolescents? Quan pensem en com ha afectat la pandèmia als negocis (en aquest cas, als clubs esportius) una de les primeres coses que ens ve al cap és l’impacte econòmic que han patit. Però, què pensen les persones que fan ús de les instal·lacions esportives? Se senten segures? En aquest cas preguntem als nostres esportistes de 2n d’ESO.

Comencem per l’atletisme. Hem parlat amb la Noa Miguel i l’Arantxa Martínez, dues nenes de tretze anys. La Noa ens explica que ella va començar a córrer al cross que organitzava l’escola. A ella li agradava anar-hi i finalment va decidir apuntar-se per provar-ho -d’això fa vuit anys-. En canvi, l’Arantxa ens diu que la seva germana feia ja atletisme, li va cridar l’atenció i va apuntar-s’hi. Fa set anys que fa atletisme.

La Noa Miguel i l’Arantxa Martínez, atletes en potència. (Font pròpia)

Pel que fa a com està afectant la Covid-19 a l’atletisme, expliquen que «no podem entrenar a les pistes, ni fer competicions». Les mesures que es prenen són que «quan entrem hem de posar-nos gel i prendre’ns la temperatura». Degut a la higiene «no hi ha vestidors per a canviar-se, hem de venir vestides de casa». A més, conclouen «els horaris han canviat, hem hagut de reduir l’aforament, molts entrenaments s’han endarrerit i hem d’entrenar de nit».

Seguidament, hem investigat sobre el futbol. Hem entrevistat la Marua Zghari, de catorze anys i el Mario Sánchez i l’Aleix Urpí, tots dos de tretze anys. La Marua diu que ella sempre ha jugat a futbol. Quan va ser una mica més gran, es va apuntar a futbol sala, però no li va agradar i finalment es va apuntar a futbol camp. 

El Mario no va tenir dubtes a l’hora d’apuntar-s’hi, però. Fa set anys que practica un dels esports que més li agraden. Degut a la Covid-19, ens explica que «no podem tenir públic a les grades» i igual que a l’atletisme i altres esports «no podem utilitzar els vestidors». Als entrenaments «ara ja no hi ha tant de contacte per tal de no barrejar-nos tant», assegura l’Aleix. 

L’Aleix Urpí, el Mario Sánchez, el David Díaz i la Marua Zghari són alumnes de l’Andreu Nin i continuen amb les seves passions fora de classe, tot i la pandèmia. (Font pròpia)

Un altre dels esports més famosos és el bàsquet. Hem entrevistat en David Díaz, que té tretze anys. Des dels vuit juga a bàsquet. Va ser un esport que li va cridar molt l’atenció i li va agradar molt. En David ens explica que «el virus ens afecta en l’aspecte del contacte, ja que a aquest esport hem d’estar molt a prop i és difícil no tocar-nos entre nosaltres».

Redactors Juniors

, , , , , ,

El més recent