“Tinc por que res torni a ser com abans”

a Memòria de la Gent Gran/Persones Extraordinàries

Per a fer-nos una idea de com viu la gent gran el confinament, hem entrevistat a la Paqui Pérez

Cada generació viu el confinament d’una manera diferent. I hem volgut tornar a reactivar l’Andreu Nin Report intentant conèixer com el sent una persona de la tercera edat. Per això, hem entrevistat la Paqui Pérez.

Andreu Nin Report – Què fas durant el confinament?

Paqui Pérez – Ara estic fent vida normal, com feia abans del confinament, però sortint menys estona. Normalment el meu dia a dia és així: m’aixeco, esmorzo, faig alguna feina de casa, si he de fer algun encàrrec el faig, menjo, faig la migdiada, vaig una estona a la platja a caminar, jugo al parxís o algun altre joc de taula, sopo i vaig a dormir.

ANR – Amb qui estàs passant aquests dies?

PP – Estic passant aquests dies amb el meu marit i els meus dos gossos.

ANR – Has aprofitat per a començar a fer alguna cosa que no feies abans?

PP – Doncs sí, des que ha començat el confinament gairebé cada dia jugo al parxís amb el meu marit.

ANR – I… estàs fent esport?

PP – Ara que puc sortir al carrer durant una estona, normalment vaig a caminar a la platja.

ANR – Què és el que més trobes a faltar?

PP – El que més trobo a faltar aquests dies de confinament és a la meva família. Trobo a faltar veure’ls. Abans gairebé cada dia els veia i sabia com estaven, però ara només els puc veure a través d’una pantalla.

ANR – I què és el que més por et fa de tot això?

PP – El que més por em fa de la situació és que els pugui passar alguna cosa a la gent propera o, fins i tot, a mi. També em fa por el que pugui passar en un futur: que res torni a ser com abans o que quan acabi aquesta pandèmia vingui una nova i que aquesta sí afecti a la gent més propera a mi.

ANR – Què serà el primer que facis quan tot això acabi?

PP – Jo ho tinc clar. Sens dubte el primer que faré quan tot acabi serà anar a veure als meus familiars i fer-los una super abraçada.

ANR – Quan surts al carrer prens totes les mesures recomanades?

PP – És clar que sí, ho trobo una cosa essencial.

ANR – I creus que aquesta pandèmia canviarà l’actitud de la societat?

PP – Doncs, desgraciadament, no crec que la pandèmia canviï l’actitud de la gent. Pel que he vist aquests dies que he sortit al carrer, gran part de la societat no prenia les mesures que s’han de prendre, sense pensar en tota la gent que ha patit i que segueix patint.

Hola, em dic Ainhoa i vaig néixer el 16 d’agost del 2006, per tant tinc 13 anys. Visc al Vendrell des de sempre. Faig segon d’ESO a l’institut Andreu Nin. Soc una nena alegre i simpàtica. Faig atletisme des de fa quatre anys, a part d'això els meus hobbies són veure pel·lis, passar temps amb els meus amics i amb la meva família, sobretot amb el meu germà Adrián.