Què està provocant aquest virus? Ho estem solucionant bé?

a Opinem

Des de fa bastants dies, Espanya i la resta del món pateix una pandèmia causada pel coronavirus o Covid-19

El coronavirus és un virus que es va originar a la Xina. Presumptament, aquesta malaltia provindria de la ingesta humana d’algun animal, essent el pangolí i el ratpenat els principals sospitosos. Té semblança amb els símptomes d’un refredat o la grip, però presenta complicacions amb facilitat i pot dificultar la respiració normal.

El que sí sabem del cert és que és altament contagiós i això ha provocat que la gent que el tenia l’hagi passat a d’altres, en cadena, com un efecte dominó. També sabem que està provocant una gran crisi econòmica, ja que a causa d’aquest alt contagi, la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol han decretat l’estat d’alarma i han confinat la població. A partir del passat 13 de març tot començava a tancar: comerços, escoles, instituts, universitats, etc. Menys el que és essencial, com seria el menjar o medicaments.

A la Xina el virus ha desaparegut després d’aproximadament 3 mesos i només es detecta algun cas aïllat i importat. Allà tot ha estat més fàcil, ja que la gent es quedava a casa, no com aquí. Aquí la gent surt sense haver d’anar a comprar, ni anar a la farmàcia, etc. La gent surt per sortir i això no es pot fer, perquè si sortim tots i algú té el virus ens podem contagiar. Llavors ara la policia passeja pels carrers les 24h perquè si ara hi ha persones al carrer, les poden multar si no és que poden demostrat que tenen una causa justificada com anar a comprar o passejar el gos.

Crec que tot això es podria haver evitat si haguessin tancat les fronteres des d’un bon principi perquè així no haguéssim deixat que persones de fora, que podrien tenir el virus, contagiessin.

És importantíssim també per evitar la propagació d’aquest virus rentar-nos les mans a consciència i reiteradament. I quedar-nos a casa, fins que passi tot això. Quedeu-vos a casa i així podrem frenar aquesta pandèmia tots junts. #joemquedoacasa

Ei! Em dic Martina Ivern, soc una noia de 13 anys i visc al Vendrell, Tarragona. Estudio 2n d’ESO a l’Institut Andreu Nin. M’agrada llegir, investigar sobre qualsevol cosa i passar temps amb els meus amics/familia. De gran m’encantaria ser periodista en algun diari o una corresponsal d’aquelles que viatgen pel món. Hola! Me llamo Martina Ivern, soy una chica de 13 años y vivo en El Vendrell, Tarragona. Estudio 2º de la ESO en el instituto Andreu Nin. Me gusta leer, investigar sobre cualquier cosa y sobretodo pasar tiempo con mis amigos y mi familia. De mayor me encantaría ser periodista en algun diario o ser una corresponsal que viaja por el mundo. Hello! My name is Martina Ivern, I am a 13 year-old girl and I live in Vendrell, Tarragona. I study 2n d’ESO at Andreu Nin. I like reading, researching anything and especially spending time with my friends and family. When I grow up I would love to be a journalist in a newspaper or be a correspondent who travels all over the world.