Estan en perill els Jocs Olímpics?

a Opinem

El coronavirus podria provocar la cancel·lació dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Però, és realment tan perillós?

Els Jocs Olímpics són un esdeveniment de gran importància per al món dels esports. Se celebren cada quatre anys a un lloc diferent. Es van celebrar per primer cop a Grècia, l’any 1896 i, enguany, s’han de celebrar a Tòquio (Japó) del 24 de juliol al 9 d’agost. Però amb l’arribada del coronavirus molta gent dubta si es celebraran o no.

El covid-19, més conegut com a coronavirus, és un virus propagat des de Wuhan, a la Xina central. Aquest virus ha agafat molta importància, ja que es propaga molt fàcilment. De moment ja són prop de 110.000 els infectats a tot el món i més de 3.800 morts. L’àmplia majoria dels morts, però, formaven part d’algun grup de risc (edat, malalties prèvies,…).

“Estem analitzant la situació dels atletes xinesos classificats. No hi ha motius per tenir plans de contingència ni per contemplar el trasllat dels Jocs Olímpics.”, afirmava recentment en una compareixença John Coates, president de la comissió coordinadora dels JJOO de Tòquio 2020.

Nosaltres, particularment, creiem que no s’haurien d’anul·lar els Jocs Olímpics, ja que la probabilitat de contagi és molt baixa. Tot i això pensem que tothom que entri a l’estadi, tant atletes com el públic en general, hauria de passar prèviament unes proves de salut per a confirmar que no tenen el virus i evitar així que es propagués.

Hola, em dic Ainhoa i vaig néixer el 16 d’agost del 2006, per tant tinc 13 anys. Visc al Vendrell des de sempre. Faig segon d’ESO a l’institut Andreu Nin. Soc una nena alegre i simpàtica. Faig atletisme des de fa quatre anys, a part d'això els meus hobbies són veure pel·lis, passar temps amb els meus amics i amb la meva família, sobretot amb el meu germà Adrián.

El més recent de

Anar a dalt