Alguns alumnes de l’Andreu Nin Report fem de periodistes a la Universitat Ramon Llull

a Actualitat/Vida

7 joves redactors de la revista hem fet ràdio amb el periodista Joan Maria Clavaguera als estudis de la Facultat Blanquerna

Vam haver d’estar a l’estació a les 8:15 del matí per agafar el tren amb destinació Barcelona. La Roser i l’Albert van comprar els bitllets i una quinzena de parades després vam arribar a la Plaça de Catalunya. Des d’allà i fins la Facultat Blanquerna, situada al barri del Raval, a tocar del CCCB, només teníem uns minuts caminant.

Un exèrcit d’ordinadors Apple ens va rebre. Era impressionant, ningú dels que anàvem de l’Andreu Nin Report havia tocat un fins aleshores. Més tard, el periodista Joan Maria Clavaguera va explicar-nos com havíem de fer dues notícies en format radiofònic, és a dir, no per penjar-la com a notícia a aquesta revista o a qualsevol altra plataforma, sinó que la vam haver de fer d’una manera que pogués ser emesa a través de la ràdio.

Els joves redactors de l’Andreu Nin preparant les seves notícies amb els apples de la Blanquerna

Després d’esmorzar, vam anar entrant per grups -seccions-, amb què ens havien dividit per a gravar als estudis de ràdio.

Ens feia molta vergonya a tots i estàvem molt nerviosos però sembla que ens va sortir prou bé, per ser la primera vegada.

L’Arnau Alfaro i l’Irene Atienza, de la secció de Vida i Cultura de l’Andreu Nin Report, a punt de gravar la seva primera notícia en ràdio
L’Alicia Sánchez, la Martina Ivern, la Natàlia Vico i l’Aracely Sosa van portar a les ones el gruix d’un informatiu radiofònic
L’Arnau Hernández, acompanyat d’altres periodistes RED, va ser el periodista esportiu de la jornada

En opinió dels redactors de l’Andreu Nin Report va ser una experiència inoblidable, ja que era la nostra primera vegada parlant per la ràdio i en haver tocat un APPLE!

Tots els que redactors que van anar a la sortida

Aquí us deixem un breu resum del que va ser la jornada, amb la presentació inicial d’una servidora, la Martina Ivern i la intervenció de la coordinadora de l’Andreu Nin Report, la Roser Figueras.

Ei! Em dic Martina Ivern, soc una noia de 13 anys i visc al Vendrell, Tarragona. Estudio 2n d’ESO a l’Institut Andreu Nin. M’agrada llegir, investigar sobre qualsevol cosa i passar temps amb els meus amics/familia. De gran m’encantaria ser periodista en algun diari o una corresponsal d’aquelles que viatgen pel món. Hola! Me llamo Martina Ivern, soy una chica de 13 años y vivo en El Vendrell, Tarragona. Estudio 2º de la ESO en el instituto Andreu Nin. Me gusta leer, investigar sobre cualquier cosa y sobretodo pasar tiempo con mis amigos y mi familia. De mayor me encantaría ser periodista en algun diario o ser una corresponsal que viaja por el mundo. Hello! My name is Martina Ivern, I am a 13 year-old girl and I live in Vendrell, Tarragona. I study 2n d’ESO at Andreu Nin. I like reading, researching anything and especially spending time with my friends and family. When I grow up I would love to be a journalist in a newspaper or be a correspondent who travels all over the world.

El més recent de

Anar a dalt