La violència en el món dels videojocs

a Tema del mes

Quins valors ens ensenyen els videojocs? On trobem els límits?

Avui en dia els videojocs més populars són els que tenen com a base la violència reflectida en morts, matances, lluita, etc. Call of Duty o Fornite són només alguns exemples de jocs que no ensenyen res d’educatiu, perquè encara que estiguin ideats per a majors de divuit anys, la gent menor d’edat se’ls compra i hi juga. A més també provoquen que es creï un vici a jugar durant moltes hores i moltes vegades els pares no ho controlen i això fa que les seves vides socials i el seu rendiment escolar disminueixin radicalment. 

Hi ha persones que pensen que els valors que defensa el món virtual són correctes i els apliquen en la seva vida real (matances, lluites, violacions, etc.). Creiem que no és bo que un nen de, per exemple, tres anys jugui al Fortnite. Des de ben petit l’estem ensenyant que matar gent per guanyar està bé o és lògic i normal. Després a aquest nen (i tants altres) li costarà diferenciar què és violència.

La culpa de tot això en cap cas és dels nens o dels menors, sinó dels pares que són els seus responsables. Deixar-los fer és una falta d’atenció i també creiem que de respecte cap als fills.

Ei! Em dic Martina Ivern, soc una noia de 13 anys i visc al Vendrell, Tarragona. Estudio 2n d’ESO a l’Institut Andreu Nin. M’agrada llegir, investigar sobre qualsevol cosa i passar temps amb els meus amics/familia. De gran m’encantaria ser periodista en algun diari o una corresponsal d’aquelles que viatgen pel món. Hola! Me llamo Martina Ivern, soy una chica de 13 años y vivo en El Vendrell, Tarragona. Estudio 2º de la ESO en el instituto Andreu Nin. Me gusta leer, investigar sobre cualquier cosa y sobretodo pasar tiempo con mis amigos y mi familia. De mayor me encantaría ser periodista en algun diario o ser una corresponsal que viaja por el mundo. Hello! My name is Martina Ivern, I am a 13 year-old girl and I live in Vendrell, Tarragona. I study 2n d’ESO at Andreu Nin. I like reading, researching anything and especially spending time with my friends and family. When I grow up I would love to be a journalist in a newspaper or be a correspondent who travels all over the world.