Alumnes de l’Andreu Nin concursen a la televisió local

a Actualitat/Vida

Estudiants de 3r d’ESO han participat al Picalletres, el concurs lingüístic de La Xarxa

L’alumnat de 3rA de l’Institut Andreu Nin del Vendrell ha participat al concurs Picalletres del Canal Blau de Vilanova i la Geltrú, emès també per La Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.

Després de fer una selecció, es van crear dos equips formats per: la Magalí Sauthier, el Xavier Jornet i l’Andrea Domínguez per una banda i la Juverna Ryan, la Victoria Hernández i la Marta Ramon per una altra. Aquests dos equips es van enfrontar a uns altres grups de diferents instituts.

Plantejament del Picalletres

Hi ha dos tipus de proves, una de lletrejar i l’altra de resoldre correctament els jocs lingüístics. L’objectiu del joc, a banda de divertir-se òbviament, és guanyar fomentant la lectura i l’ús de la llengua catalana.

Alumnes de l’Andreu Nin participen al Picalletres

Hi ha cinc nivells de dificultat i els participants han de lletrejar paraules en 15 segons. Guanya el centre que hagi aconseguit més punts.

Jocs lingüístics      

A banda de les proves de lletrejar també hi ha unes proves que es basen en el coneixement de la llengua catalana.

L’embarbussament

Aquesta prova consisteix en que un de l’equip ha de llegir sense embarbussar-se. Si ho fa bé, l’equip guanya 25 punts i en cas que no, no superaran la prova i tampoc hi haurà rebot.

El barbarisme intrús

En aquesta prova el presentador diu tres paraules i una d’elles està escrita de manera incorrecta. Hi haurà un polsador i el primer que el premi respon. Si encerten guanyen 25 punts, si no, rebot a l’altre equip.

L’errada oculta

En aquesta prova, el presentador dóna una targeta als concursants . En aquesta hi ha un total de tres paraules escrites i han d’esbrinar la incorrecta.

Hola, el meu nom és Natalia Vico, tinc 13 anys. Estudio a l´institut Andreu Nin i vaig a 2n d´ESO a la classe A1. Visc al Vendrell, Tarragona. M’agrada llegir i passar el temps amb els meus amics. La meva assignatura preferida és aquesta optativa. Hola, mi nombre es Natalia Vico, tengo 13 años. Estudio en el instituto Andreu Nin, voy a 2n de la ESO a la clase A1. Vivo en El Vendrell, Tarragona. Me gusta leer y pasar el tiempo con mis amigos. Mi asignatura favorita es esta optativa. Hello, my name is Natalia Vico, I´m 13 years old. I study at Andreu Nin High School, I am in the 2nd year of ESO in the class A1.I live in Vendrell, Tarragona. I like reading and hanging out with my friends. My favourite subject is the optativa subject.

El més recent de

Anar a dalt