La activista més jove del món

a Persones Extraordinàries

Greta Thunberg, amb només 16 anys, s’ha convertit en una icona del moviment ecologista arreu del món

La jove Greta Thunberg, de només 16 anys, ha aconseguit convertir-se en una de les activistes mediambientals més joves. L’adolescent d’origen suec està recorrent el món parlant sobre el canvi climàtic. Tot just fa un any que s’ha fet famosa, pel fet de començar a manifestar-se sense anar a classe.

A les acaballes del 2019 ha participat en la COP25 de Madrid, en la qual ha donat un discurs que ens ha deixat una frase memorable pel futur: “Ja no tenim temps per deixar de costat la ciència”.

Com viatja Greta Thunberg?

Ha creuat l’oceà Atlàntic, en un viatge d’uns 6.000 quilòmetres aproximadament, en un vaixell petit. Ha trigat 21 dies i ho a fet per no contaminar el medi ambient, com ho faria si hagués viatjat en avió.

Qui és la seva família?

La seva família i l’ambient en què s’ha criat és profundament artístic. El seu pare, Svante Thunberg, és un actor de teatre i televisió molt famós a Suècia. La mare de la Greta es diu Malena Ernman i és cantant d’òpera. Fins i tot va arribar a representar a Suècia al Festival d’Eurovisió del 2009, tot i que sense massa èxit, ja que va quedar en la posició número 21.

La seva germana petita, Beata Thunberg, també és coneguda ja al seu país. Amb només 14 anys ja comença a destacar al panorama musical, posant veu a una campanya de marketing d’uns llibres que tracten sobre el bullying.

asanche@insandreunin.cat Bon dia, el meu nom és Alícia, tinc 13 anys i estudio a l’institut Andreu Nin .La meva afició és jugar a futbol. També vaig a una extraescolar d'anglès.Vull ser periodista perquè em diverteix fer articles de persones variades, anotar coses importants, també perquè quan algú fa una obra de teatre o alguna cosa podré anar i fer-li una entrevista sobre la seva experiència com a actor o actriu. Instagram: @alicalifails Hola me llamo Alicia, tengo 13 años y estudio en el instituto Andreu Nin. Mi afición es jugar al futbol, también voy a una extraescolar de inglés.Quiero ser periodista, porque me divierte hacer articulos de personas variadas, anotar cosas importantes y también porque cuando alguien hace una obra de teatro, podré ir a hacerle una entrevista sobre su experiencia como actor o actriz. Instagram: @alicalifails Hello my name is Alicia,I’m 13 years old, and I study at Andreu Nin High School .My hobby is playing football. I go to an extra-curricular school, of English.I want to be a journalist, because it’s funny for me writing articles about people or important things, and because when someone makes anything, I can go to do an interview. My instaram: @alicalifails

El més recent de

Anar a dalt