La setmana del ‘Black Friday’: l’últim divendres de novembre, rebaixes!

a Opinem

L’última setmana de novembre se celebra una ”tradició”, que consisteix a abaixar els preus al màxim perquè la gent compri fins a gastar-se un dineral. És el conegudíssim Black Friday.

El Black Friday és una festa originària dels EEUU, encara que l’hem incorporat aquí a Espanya i a molts més llocs però amb noms diferents. Els estatunidencs el celebren després del sopar d’Acció de gràcies -és a dir, després del quart dijous de novembre- i ho fan per inaugurar la temporada de compres nadalenques. Aquí, la primera empresa que va començar a fer el Black Friday va ser MEDIAMARKT, l’any 2012.

Com sempre, en aquestes coses hi ha trampa i mentides. I el Black Friday no és una excepció. Abaixant els preus fan creure a la gent que no es gastaran tants diners en un article, però els venedors són molt llestos. Per exemple: una samarreta molt lletja que ningú mai s’ha fixat en ella, sempre ha costat 30 euros, i en arribar el Black Friday aprofiten per ficar al costat que el seu preu anterior era de 50 euros i que l’han rebaixada a 30. Quina gran oferta! D’aquesta manera, encara que la gent pensi que és lletja, pot arribar a comprar la samarreta ja no per necessitat sinó per oportunitat, perquè està rebaixada i no pensen conscientment.

Crec que el Black Friday és una ”tradició” -de nou entre cometes- molt maca només que hem de pensar en aquest joc que fan els venedors als compradors. Perquè si no, corres el risc d’arribar a casa amb 80 samarretes a 5 euros cadascuna quan en realitat no en necessitaves cap. Siguem llestos i fem nosaltres el joc als venedors.

Ei! Em dic Martina Ivern, soc una noia de 13 anys i visc al Vendrell, Tarragona. Estudio 2n d’ESO a l’Institut Andreu Nin. M’agrada llegir, investigar sobre qualsevol cosa i passar temps amb els meus amics/familia. De gran m’encantaria ser periodista en algun diari o una corresponsal d’aquelles que viatgen pel món. Hola! Me llamo Martina Ivern, soy una chica de 13 años y vivo en El Vendrell, Tarragona. Estudio 2º de la ESO en el instituto Andreu Nin. Me gusta leer, investigar sobre cualquier cosa y sobretodo pasar tiempo con mis amigos y mi familia. De mayor me encantaría ser periodista en algun diario o ser una corresponsal que viaja por el mundo. Hello! My name is Martina Ivern, I am a 13 year-old girl and I live in Vendrell, Tarragona. I study 2n d’ESO at Andreu Nin. I like reading, researching anything and especially spending time with my friends and family. When I grow up I would love to be a journalist in a newspaper or be a correspondent who travels all over the world.